Advertisements
Blog

Fried chicken, please!

Nyt hus og have giver hel­dig­vis også mulig­hed for enorm grill, på bed­ste liguster­vis, hvil­ket vi læn­ge har drømt om. Den kom­mer til at bli­ve brugt året rundt (seri­øst, vi har alle­re­de plan­lagt jule­me­nu­en ud fra rotis­se­ri­ets mulig­he­der), og jeg har glæ­det mig til at lave en ordent­lig omgang feden­de og sprød kyl­ling, man kan nyde, uden at få hele hyt­ten til at stin­ke af olie. Det fun­ge­rer lige så godt i ovn, og olie­ti­den er hel­dig­vis mini­mal. Det feder helt ånds­svagt og man bli’r glad i låget af det. Velbekomme.

Crun­chy goodness!

Oldschool fried chicken

Nøg­len til mørt og saf­tigt kød, der ikke tør­rer ud af den høje var­me, er salt­la­ge og kær­ne­mælk. Det kan selv­føl­ge­lig ude­la­des, og man kom­mer også langt med blot een af dele­ne, men beg­ge giver vir­ke­lig pote til sidst. Man skal i så fald star­te dagen før. 

Når man laver det sådan her, enten på grill eller i ovn, er kødet kun i olie i et par minut­ter, så man und­går udtør­ring og lang­va­rig olie­dunst i køkkenet. 

Ret Hovedret 
Køk­ken Amerikansk 
Tags fri­ed chi­ck­en, kylling 
Forb. tid 30 minut­ter
Tilb. tid 45 minut­ter
Træk­ke­tid 1 day 4 timer
Sam­let tid 1 time 15 minut­ter
Antal 4 per­so­ner

Ingredienser

Saltage

  • 1 kilo Kyl­lin­gelår
  • 2 spsk Salt
  • 1 spsk Brunt suk­ker
  • 5 stk Laur­bær­bla­de
  • 5 fed Hvid­løg (let knust)
  • 1 lil­le bundt Timi­an (frisk
  • 1 liter Koldt vand

Kærnemælkslage

  • ½‑1 liter Kær­ne­mælk

Paneringsblanding (tip: brug den også til megalækre løgringe)

  • 200 gram Hve­de­mel
  • 1 tsk Røget papri­ka
  • 1 tsk Hvid­løgs­pul­ver
  • ½ tsk Cayen­nepe­ber
  • 1 tsk Tør­ret timian
  • 1 tsk bage­pul­ver

Vegetabilsk olie til stegning (det kan sagtens være nogle cm i en pande fremfor en hel gryde)

Sådan gør du

  1. Tag et par deci­li­ter af van­det op i en kas­serol­le, og bring det til koge­punk­tet sam­men med alle kryd­de­ri­er­ne. Hæld det i en plast­be­hol­der med od plads, der­på resten af van­det og kyl­lin­gelå­re­ne. Låg på og på køl nat­ten over.

  2. Hæld salt­la­gen fra, over­hæld med kær­ne­mælk til det akku­rat dæk­ker, og sæt til­ba­ge på køl i 6–12 timer.

  3. Gør mel­blan­din­gen klar i en dyb tallerken. 

    Varm grill eller ovn til 180 gra­der. Hvis du vil have ovnkar­to­f­ler til, skal de i ovnen nu. Varm olie i en pan­de eller gry­de til 180 gra­der. Hæld kær­ne­mæl­ken fra. Vend et lår ad gan­gen godt og grun­digt i mel­blan­din­gen og læg det i oli­en, væk fra dig selv. Dyb­s­teg i 5 minut­ter og vend undervejs.

  4. Læg dem på en rist, og giv dem 20–30 minut­ter i ovnen.

  5. Spis med en syr­lig, sprød salat, sød chi­lisau­ce eller en kold dres­sing og steg­te eller bag­te kartofler.

Adver­ti­se­ments

Skriv endelig en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: