Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mandagsvoksen.dk/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1306

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mandagsvoksen.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Solbærsyltetøj - Mandagsvoksen
Advertisements
Blog,  Mad,  Syltede sager

Solbærsyltetøj

Det er for varmt til at fore­ta­ge sig noget som helst! Huset er en ruge­kas­se, og den stak­kels, afsved­ne have har direk­te sol det meste af dagen. Men i haven er der også sol­bær. De bor inde­nun­der hin­d­bær­re­ne, og jeg ane­de fak­tisk ikke, at de var der, men da man­den for­tal­te det, og vi stak hove­d­et der­ind i for­gårs, bug­ne­de det af bær, der faldt af kla­ser­ne, så snart man rør­te ved dem, og så skul­le det jo gå hurtigt.

Sol­bær­syl­te­tøj er en klas­si­ker. Den sma­ger helt tos­set godt på pan­de­ka­ger, ost og æbleski­ver, og så tager det en halv time at lave, hvil­ket nok også er det læng­ste, man gider stå ved et varmt kom­fur. Der­ef­ter kan man gå ud og tage end­nu et koldt bad.

Solbærsyltetøj

Ret Tilbehør 
Forb. tid 10 minut­ter
Tilb. tid 20 minut­ter
Sam­let tid 30 minut­ter
Antal 4 glas

Ingredienser

 • 1 kilo Sol­bær
 • 500 gram Suk­ker
 • 2 tsk Melat­in
 • 1 Citron Saft og skal
 • ½ stang Vanil­le
 • 1 spsk Ata­mon

Sådan gør du

 1. Start med at have skol­de­de, ata­mon­skyl­le­de glas klar. Så går resten let. Gå bær­re­ne gen­nem for bla­de, rester af kla­sen, dyr osv. Skyl i et dørslag under koldt vand. 

 2. Hæld bær og suk­ker i en gry­de og lad det sim­re på lavt blus i 5–10 minutter. 

  Til­sæt saft og skal af citron og en halv vanil­le­stang. Det skal ikke sma­ge meget af vanil­le, det er blot for at løf­te sma­gen lidt. (Jeg gem­mer altid de tyk­ke, gode vanil­lestæn­ger, når jeg har brugt kor­ne­ne. Skal­len sma­ger af så rige­ligt, så er god til net­op at koge med, til at put­te i suk­ker, flø­de, sau­ce osv. )

 3. Kog det let op, og skum uren­he­der­ne væk. Rør melat­i­nen godt ud i en spi­se­ske­fuld suk­ker, drys det jævnt henover gry­den og rør det ud med det sam­me for at und­gå klum­per. Lad sim­re 3–4 minut­ter og sluk for varmen.

 4. Bland en lil­le spi­se­ske ata­mon i gry­den, når det er holdt op med at bob­le, gør den evt. lidt vok­sen med et skvæt rom (det for­læn­ger også hold­bar­he­den), og hæld syl­te­tø­jet på glas, der luk­kes med det sam­me. Opbe­va­res mørkt og køligt.

 

 

Adver­ti­se­ments

Skriv endelig en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: